Bayangkan anda dapat bernafas dengan selesa, dapat tidur malam yang sempurna dan dapat melakukan aktiviti dengan keluarga mahupun rakan-rakan anda. Itu sudah memadai bagi anda yang sedang mengalami asma. Betulkan?

Sebagai seorang pesakit asma kronik sejak 15tahun dahulu, saya akui memang amat tidak selesa bernafas bila terkena serangan asma, semput, sukar bernafas, nafas tercungap-cungap sehingga tak boleh bercakap kadang-kadang.

Tidur tidak cukup dah biasa, bangun tengah malam ke klinik atau hospital dah biasa. Terima kasih mak, abah dan isteri selalu bawakkan saya tengah-tengah malam ke hospital untuk sedut gas (nebulizer).

Tiada-Lagi-Sesak-Nafas-Akibat-Penyakit-Asma-Selepas-Amalakn-Set-Asma-Shaklee

Itu kisah saya dulu. Sejak saya konsisten dengan set asma Shaklee, alhamdulillah banyak perubahan yang saya rasa, tiada lagi sesak nafas, tak lagi bangun tengah-tengah malam ke hospital dan yang paling ketara badan rasa segar dan lebih bertenaga.

Anda boleh baca kisah saya di sini =>> Akhirnya-Derita Asma Kronik 15 Tahun Hilang!

Ok, anda mesti nak tahu apa yang ada dalam set asma yang saya amalkan? Ada 4 suplemen utama yang saya amalkan iaitu Vivix, Omega Guard, Vitamin C Plus dan Ostematrix. Jom saya huraikan apa khasiat setiap suplemen yang saya ambil.

Set-Asma-Shaklee

  • Vivix

Vivix mempunyai kandungan resveratoral yang tinggi. Resveratoral adalah salah satu agen anti keradangan yang hebat dan berkesan. Ia dapat membantu mengurangkan keradangan yang berlaku di saluran pernafasan dan membantu melancarkan peredaran udara di dalam salur pernafasan pesakit asma. Jika salur pernafasan bebas dari sebarang keradangan, maka serangan asma akan dapat dielakkan.

  •  Omega Guard

Omega Guard juga dapat membantu mengurangkan keradangan yang berlaku di dalam salur pernafasan pesakit asma. Terdapat kajian yang menunjukkan mereka yang menghidap penyakit berkaitan inflamasi seperti asma/ asthma mempunyai kandungan Omega-3 yang rendah. Omega Guard yang kaya dengan Omega 3 dan minyak ikan, sangat-sangat membantu dalam mengawal serangan asma.

  • Vitamin C Plus

Vitamin C Shaklee membantu dalam meningkatkan dan memperbaiki sistem imunisasi badan pesakit asma. Pesakit asma mempunyai antibodi yang lemah dan mudah diserang oleh allergen yang tidak berbahaya kepada manusia normal yang lain. Tetapi tidak bagi mereka. jadi, kita kena bantu mereka untuk tingkatkan sistem imunisasi badan mereka.

  • Ostematrix

Ostematrix yang kaya dengan kandungan kalsium dan magnesium yang dapat membantu untuk merehatkan dan melancarkan saluran pernafasan pesakit asma. Dengan mengamalkan ostematrix sebelum tidur setiap hari, anda akan dapati, tidur anda lebih lena dan tanpa gangguan asma lagi.

Sebagai tambahan, saya juga syorkan anda ambil Nutriferon dan juga Garlic Complex.

  • Nutriferon

Nutriferon bertindak sebagai pelindung dan perisai badan pesakit asma. Dengan mengamalkan nutriferon setia hari, dapat membantu badan pesakit asma menghasilkan interferon secara semulajadi untuk bertindak melawan serangan asma yang datang. Selain itu juga, nutriferon bertindak sebagai agen pencegah serangan asma.

  • Garlic Complex

Disebabkan pesakit asma mempunyai antibodi yang agak lemah, garlic complex dapat membantu dalam memperkasakan antibodi badan pesakit asma supaya dapat bertahan dan tidak bertindak balas kepada bahan-bahan alergik yang merangsang serangan asma.

Ikhtiar Dengan Set Asma Shaklee

Sekiranya anda mengalami masalah asma dan ingin berikhtiar dengan Set Asma, hubungi isteri saya Puan Nurul.

Beliau akan bantu anda untuk urusan pembelian dan seterusnya mendapatkan konsultasi, tips dan cara pengambilan yang tepat berdasarkan keadaan anda.

Bagi anda yang mempunyai suami, isteri, anak-anak ataupun ahli keluarga yang menghidap asma, ambillah langkah awal sebelum keadaan asma mereka menjadi lebih kronik. Walaupun penyakit asma adalah salah satu penyakit yang tidak dapat diubati. Namun, kita boleh berusaha untuk mengawalnya supaya tidak menyerang dengan kadar yang kerap.

Sayangilah insan yang berada di sekeliling anda dan hargailah mereka sementara mereka masih ada. Tidak salah kiranya kita menghadiahkan mereka dengan Set Asma Shaklee supaya kesihatan mereka lebih berkualiti dan dapat menjalankan aktiviti seharian mereka dengan lebih baik dan produktif.

********************************************************

Akmal

Call/SMS/Whatsapp : 016-2669760

www.wasap.my/60162669760

Penghantaran terus ke rumah anda menggunakan courier Poslaju/Skynet atau COD di kawasan Tangkak, Muar dan Jasin.

COD kawasan lain melalui wakil saya: Kulim, Ipoh, Taiping, Pantai Remis, Seri Manjung, Jalan Kebun, Shah Alam dan Johor Bahru.

**********************************************************

Anda juga boleh terus membuat belian Set Asma secara online melalui E-Sell Shaklee menggunakan kad kredit atau kad debit anda.

Anda masukkan kuantiti yang ingin dibeli dan masukkan maklumat anda untuk proses penghantaran. Mudah dan cepat.

Seterusnya pihak Shaklee HQ akan melakukan penghantaran ke destinasi anda (Seluruh Malaysia) menggunakan courier GDex atau CityLink.

Klik link di bawah, anda akan dihubungkan terus dengan website Shaklee.

Hubungi-Nurul-Untuk-Pembelian-Shaklee-0196698505

Disclaimer : Suplemen Shaklee bukan ubat. Ia memberikan nutrisi yang sebaiknya kepada tubuh badan untuk lebih sihat dan dapat menjalankan fungsi tubuh dengan lebih baik.

Tiada Lagi Sesak Nafas Akibat Penyakit Asma
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge