Kesan akibat terkena strok berbeza bagi setiap individu, bergantung kepada bahagian otak yang mana terjejas dan takat kerosakannya. Ada yang kesannya agak sedikit dan sekejap manakala ada yang lain mengalami kehilangan upaya yang lebih teruk dalam jangkamasa panjang.

Di bawah ini merupakan kesan-kesan atau kekurangan yang dialami oleh pesakit strok yang di petik dari artikel NASAM (National Stroke Association of Malaysia). Kisah yang saya lampirkan di bawah, pesakit strok tersebut mengalami kesan kekurangan fizikal dari segi pertuturan dan mata.

pesakit-stroke-pendarahan-bebas-dari-masalah-mata-dengan-vivix

Kekurangan fizikal selepas terkena strok

  1. Kehilangan pergerakan atau corak pergerakan yang tidak normal di sebelah badan
  2. Koordinasi yang lemah
  3. Perawakan yang tidak normal.
  4. Kesukaran bertutur dan memahami, serta membaca dan menulis.
  5. Tidak dapat mengawal pembuangan najis.
  6. Kehilangan penglihatan separa.
  7. Tidak dapat menelan.

Kekurangan kognitif

  1. Menjadi terlalu awas, cemas dan kelam kabut.
  2. Mudah murung, tidak dapat mengawal emosi.
  3. Konsentrasi yang lemah dalam mempelajari kemahiran baru.
  4. Tidak dapat memahami percakapan/ pertuturan.

Kekurangan tanggapan ruang – persepsi

  1. Tidak boleh mengagak jarak, saiz, kedudukan
  2. Kehilangan rasa di sebelah badan
  3. Kehilangan imej tubuh.

Kisah Pesakit Strok Pendarahan Bebas Dari Masalah Mata dan Pertuturan

Assalamualaikum. Saya Hafzazuraein a.k.a Hafza Aein. Kalau anda masih ingat lagi, saya pernah tuliskan kisah suami saya yang menghidapi stroke pendarahan sehingga menyebabkan masalah pertuturan.

Dan mungkin ramai yang tak menyangka suami saya sekarang makin beransur pulih dari masalah itu. Alhamdulillah saya bersyukur sangat-sangat kepada Allah s.w.t, keluarga dan juga rakan2 yang lain.

Ambil Vivix Secara Konsisten Untuk Atasi Masalah Strok

Tapi kali ni saya nak share sikit pasal suami saya juga, yang dah consume dengan Vivix lebih setahun untuk bantu atasi masalah stroke beliau.

pesakit-stroke-pendarahan-bebas-dari-masalah-mata-setelah-konsisten-amal-vivix-shaklee

Kebiasaannya, orang stroke ini mempunyai masalah mata kan. Kadang-kadang sukar untuk melihat akibat dari sel-sel yang dah mati di otak mereka. Begitu juga dengan suami saya.

Pada mulanya, beliau hanya menghadapi masalah pertuturan. Tapi tidak diketahui juga menghadapi masalah mata, mungkin sebab silau atau pun masalah saraf pada mata.

Kami dapat tahu bila membuat pemeriksaan susulan di bahagian Rehab di Hospital. Selepas itu, doktor menyarankan untuk melakukan pemeriksaan mata di bahagian pakar mata.

Ujian Mata Semua ‘Perfect’!

Tapi, apa yang memeranjatkan saya dan juga doktor mata, semua ujian mata yang dijalankan tidak menunjukkan pun beliau menghadapi masalah mata. Malah semuanya ‘perfect’ sampaikan doktor pun berkata, “Saya sendiri pun tidak dapat bacaan macam ni”.

Ini lah hasilnya setelah consume Vivix yang dah lebih setahun. Alhamdulillah, dengan izin Allah S.W.T. mata suami semakin baik walaupun beliau sudah pun berumur hampir 40 tahun.

Malah kalau dilihat pun, tiada satu uban pun ada di kepalanya dan kelihatan awet muda lagi. Memang terbaiklah Vivix.

Terima kasih Vivix kerana menjadikan saya dan keluarga semakin sihat.

Ikhtiar Dengan Vivix Shaklee

Sekiranya anda mengalami masalah yang sama seperti di atas dan ingin berikhtiar dengan Vivix, hubungi saya Puan Nurul.

Saya akan bantu anda untuk urusan pembelian dan seterusnya mendapatkan konsultasi, tips dan cara pengambilan yang tepat daripada saya berdasarkan keadaan anda.

Sayangilah insan yang berada di sekeliling anda dan hargailah mereka sementara mereka masih ada. Tidak salah kiranya kita menghadiahkan mereka dengan Vivix Shaklee supaya kesihatan mereka lebih berkualiti dan dapat menjalankan aktiviti seharian mereka dengan lebih baik dan produktif.

********************************************************

Akmal

Call/SMS/Whatsapp : 016-2669760

http://www.wasap.my/60162669760

Penghantaran terus ke rumah anda menggunakan courier Poslaju/Skynet.

COD di kawasan Tangkak, Muar dan Jasin.

COD kawasan lain melalui wakil saya: Kulim, Ipoh, Taiping, Pantai Remis, Seri Manjung, Jalan Kebun, Shah Alam dan Johor Bahru.

**********************************************************

Anda juga boleh terus membuat belian Vivix secara online melalui E-Sell Shaklee menggunakan kad kredit atau kad debit anda.

Anda masukkan kuantiti yang ingin dibeli dan masukkan maklumat anda untuk proses penghantaran. Mudah dan cepat.

Seterusnya pihak Shaklee HQ akan melakukan penghantaran ke destinasi anda (Seluruh Malaysia) menggunakan courier GDex atau CityLink.

Klik link di bawah, anda akan dihubungkan terus dengan website Shaklee.

Hubungi-Nurul-Untuk-Pembelian-Shaklee-0196698505

Disclaimer : Suplemen Shaklee bukan ubat. Ia memberikan nutrisi yang sebaiknya kepada tubuh badan untuk lebih sihat dan dapat menjalankan fungsi tubuh dengan lebih baik.

Pesakit Strok Pendarahan Bebas Dari Masalah Mata Setelah Konsisten Amalan Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge