Malaysia merupakan negara yang mencatatkan jumlah yang paling ramai OBESITI. Dalam Asia Tenggara, Malaysia menduduki tempat pertama dengan mencapai sebanyak 16.8 Juta rakyat yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Manakala berada di tempat keenam di antara negara Asia Pacific. Ini berdasarkan kepada statistik yang paling latest, iaitu pada November 2017.

Bilangan rakyat Malaysia yang gemuk dijangka terus meningkat jika tiada inisiatif dilakukan masyarakat Malaysia untuk mengurangkan berat badan dengan gaya hidup yang lebih sihat. Banyak kesan negatif disebabkan berat badan berlebihan ni, antaranya ialah :

  1. Diabetis
  2. Tekanan Darah Tinggi
  3. Cepat Letih
  4. Kurang Bertenaga
  5. Serangan Jantung
  6. Sakit Lutut/Sendi
  7. Masalah Pernafasan

Banyak lagi kesan negatif disebabkan berat badan berlebihan ni. Bersangkut habis dengan masalah kesihatan, yang muda pun nampak tua bila dah obes ni kan, betul tak?

Ini kisah salah seorang sahabat saya, yang mempunyai masalah berat badan berlebihan pada usia yang masih muda. Sejak konsisten dengan suplemen Shaklee, beliau berjaya menurunkan berat badan sebanyak 17kg dalam masa 2 bulan tanpa perlu menahan lapar pun. Kisah ini dikongsikan oleh isteri beliau, Elyanie Che Ros.

Kawan-kawan Asyik Bertanya Kenapa Dia Nampak Lain Sangat Sekarang Daripada Dahulu.

“Korang bayangkan sekarang suami yanie sudah boleh pakai size seluar 32-30 taw, itu pun kadang longgar terpaksa juga pakai tali pinggang. Sebenarnya dulu suami yanie punya size seluar 36-38 oiii. (Bapak besar giler). Memang super terkejut yanie suami punya size pinggang turun mendadak sangat.

Suami yanie happy sangat sekarang. Sekarang suami yanie pun lebih suka makan buah-buahan dan minum air masak lebih 3liter setiap hari. Memang air manis makin kurang minum. Makan nasi pun sekarang kurang sesangat.

Untuk pengetahuan semua suami yanie sebenarnya tak pernah diet pun langsung dan tak pernah fikir nak turunkan berat badan. Suami yanie pun makan sama jer macam selalu setiap hari. Tapi setiap hari suami yanie akan consume supplemen dari SHAKLEE iaitu VIVIX & ESP untuk kekalkan tenaga dan hidup lebih sihat.”

Tak Sangka ESP & Vivix Dapat Menurunkan Berat Badan

“ESP SHAKLEE suami yanie akan ambil setiap hari sebelum pergi kerja & VIVIX SHAKLEE suami yanie ambil sebelum tidur. Tue la rahsia sebenarnya suami yanie dapat kurus dan badan lebih bertenaga sepanjang masa walaupun banyak kerja perlu dilakukan di pejabat mahupun kerja luar.

Alhamdullilah syukur sangat dan tak sangka suami yanie dapat turunkan berat badan hampir 17kg. Dia hanya konsisten pengambilan ESP & VIVIX SHAKLEE setiap hari dalam masa kurang daripada 2bulan sahaja. Bayangkan kalau dia diet memang tak sampai sebulan pun boleh dapat berat badan yang ideal.

Makan SHAKLEE bukan sahaja buat kita jadi sihat bertenaga tapi totally ubah 360 darjah diri kita taw. Bayangkan kalau kita dah 20tahun consume SHAKLEE mestilah makin gojes sihat cantik bertenaga walaupun masa tue dah berusia 30an atau 40an kan???

Kenapa kita semua perlu tunggu lagi. Wajib buat pilihan sekarang untuk kita hidup lebih sihat , cantik , kurus, bertenaga dan semakin gojes dengan mengamalkan supplemen SHAKLEE. Jangan sia-siakan amanah dari Allah. Sama-sama kita jaga sebaik mungkin.”

Begitulah perkongsian daripada isteri tercinta beliau, Elyanie Che Ros.

Protein Membantu Menurunkan Berat Badan

Pengambilan protein setiap pagi dapat memberikan rasa kenyang, dan secara tak langsung kita dapat meninggalkan habit makan ‘heavy breakfast’. Cukup sekadar minum ESP dan makan breakfast yang ringan ringan sahaja seperti biskut, telur separuh masak atau buah buahan.

Pengambilan protein yang konsisten dapat mengisi kekosongan lemak yang telah dibakar dan digantikan dengan sel-sel yang baru yang lebih sihat. Sebab tu, sesiapa yang DIET dan amalkan ESP, bentuk badan lebih fit dan tidak mengelebeh.

Energizing Soy Protein merupakan minuman wajib untuk sesiapa yang nak DIET. Haa, wajib tau. Sebab apa? ESP mempunyai nilai indeks glisemik yang rendah iaitu sebanyak 39 sahaja. Makanan yang mempunyai indeks glisemik yang rendah dapat memecahkan gula secara perlahan lahan sambil membebaskan glukos dalam sistem badan anda. Dan sebab itulah anda akan rasa BERTENAGA bila minum ESP, kurang rasa letih dan aktif menjalankan rutin harian.

ESP bukan sahaja dapat menurunkan berat badan tau, tapi dapat merawat masalah jerawat, memudarkan stretch marks, pudarkan parut, menaikkan seri muka dan macam-macam lagi lah yang ESP ni boleh bantu untuk masalah yang berkaitan dengan kulit. Thats why, kalau yang tengah DIET amek ESP tu, bukan sahaja nampak lebih kurus, malah lebih cantik.

Vivix Bantu Menurunkan Berat Badan

Resveratrol merupakan antara komponen utama di dalam Vivix yang dapat memberi kesan dalam pengurangan lemak dalam badan. Resveratrol membantu dalam mengurangkan pengumpulan dan menjadi penghalang kepada sintesis lemak, seterusnya meningkatkan pengoksidaan asid lemak kerana resveratrol membantu meningkatkan pengaliran darah yang membawa oksigen ke seluruh badan. Sebab itulah ia dapat membantu dalam pembakaran lemak.

Satu lagi, bila kita amalkan Vivix Shaklee, metabolisma badan kita akan meningkat. Apabila metabolisma semakin meningkat, pembakaran kalori akan menjadi semakin aktif.

Ikhtiar Nak Turunkan Berat Badan Dengan Suplemen Shaklee

Sekiranya anda mengalami masalah obesiti atau masalah berat badan berlebihan dan ingin mencuba ESP & Vivix Shaklee, boleh hubungi saya, Puan Asilah.

Saya akan bantu anda untuk urusan pembelian dan seterusnya mendapatkan konsultasi, tips dan cara pengambilan yang tepat berdasarkan keadaan anda.

Bagi anda yang mempunyai suami, isteri, anak-anak ataupun ahli keluarga yang mempunyai masalah obesiti, ambillah langkah awal sebelum keadaan kesihatan mereka menjadi lebih serius.

Sayangilah insan yang berada di sekeliling anda dan hargailah mereka sementara mereka masih ada. Tidak salah kiranya kita menghadiahkan mereka dengan Vivix & ESP ini supaya kesihatan mereka lebih berkualiti dan dapat menjalankan aktiviti seharian mereka dengan lebih baik dan produktif.

********************************************************

Asilah Azmi (Trusted Shaklee Independent Distributor)

Call/SMS/Whatsapp : 013-5044372

www.wasap.my/60135044372

Facebook : Asilah Azmi

Penghantaran terus ke rumah anda menggunakan courier Poslaju/Skynet/GDex/CityLink atau COD di kawasan Kulim, Kedah.

**********************************************************

Disclaimer : Suplemen Shaklee bukan ubat. Ia memberikan nutrisi yang sebaiknya kepada tubuh badan untuk lebih sihat dan dapat menjalankan fungsi tubuh dengan lebih baik.

Lelaki Ini Berjaya Menurunkan 17kg Dalam Masa 2 Bulan!
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge