Ada customer tanya, apa bezanya B Complex Shaklee berbanding dengan vitamin B yang di jual di farmasi? Dalam fon call pulak tu. Dengan segala input dan knowledge yang saya ada, saya terangkan satu persatu kepada beliau. Alhamdulillah beliau nak cuba B Complex Shaklee dan malam tu jugak saya COD kat beliau.

Dalam entry kali ni, saya nak share dengan anda semua perbezaan B Complex Shaklee berbanding jenama lain dan kenapa anda perlu pilih B Complex Shaklee sebagai pilihan.

1) B-Complex membekalkan kesemua lapan jenis vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda. Lengkap dengan B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folic dan biotin.

2) B Complex Shaklee mengandungi biotin yang mahal yang jarang sangat company lain include dalam B Complex mereka. Shaklee membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat.

3) Hanya B Complex Shaklee mempunyai “Patented Bioactivated Absorbtion System” (Woww Exclusive!)

Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten adalah ciptaan Shaklee dimana Shaklee menghasilkan selaput asid folik yang unik untuk membantu zat asid folik mudah diserap dan digunakan badan.

4) B Complex Shaklee LEBIH MURAH berbanding B Complex jenama lain. Sebotol ada 120 biji, penggunaan untuk 4 bulan. (Jimat kan)

5) Tablet B Complex Shaklee mudah untuk di telan.

Kelebihan B Complex Shaklee:

  • Bagi tenaga – membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan
  • Elak stress – memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurugan dan insomnia
  • Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak, membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban & gugur – membaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugurm beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • Baik untuk kesihatan mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori, dan daya pemerhatian/fokus
  • Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan migrain, muntah-muntah, mabuk darat@laut
  • Meredakan senggugut – baik untuk masalah senggugut, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya untuk mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perlcche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah, nafas berbau
  • Detoksifikasi – meredakan alahan

B Complex Shaklee

B Complex Shaklee sangat penting untuk ibu yang sedang hamil. B Complex Shaklee mengandungi Asid Folic yang membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi dalam kandungan (elak kecacatan otak dan tulang belakang). Selain dari itu, B Complex Shaklee dapat mengelakkan stress, kumurungan dan elak dari meroyan. Recommended untuk ibu yang sedang berpantang.

Lelaki memerlukan tenaga yang lebih banyak dari wanita. Lihatlah pada kadar metabolisma. Lelaki akan membakar lebih kalori berbanding wanita. Kerosakan sel tubuh akan menyebabkan penukaran kalori kepada tenaga tidak maksimum. Jadi B Complex akan membantu sel untuk menukar kalori kepada tenaga yang diperlukan.

Sekiranya anda memerlukan B Complex Shaklee, hubungi saya Puan Asilah untuk dapatkan sebotol B Complex anda harini.

********************************************************

Asilah Azmi (Trusted Shaklee Independent Distributor)

Call/SMS/Whatsapp : 013-5044372

www.wasap.my/60135044372

Penghantaran terus ke rumah anda menggunakan courier Poslaju/Skynet/GDex/CityLink atau COD di kawasan Kulim, Kedah.

**********************************************************

Disclaimer : Suplemen Shaklee bukan ubat. Ia memberikan nutrisi yang sebaiknya kepada tubuh badan untuk lebih sihat dan dapat menjalankan fungsi tubuh dengan lebih baik.

 

Keistimewaan B Complex Shaklee Berbanding Jenama Lain Di Pasaran
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge