11.11.2011 merupakan tarikh keramat bagi kami suami isteri. Saya selamat di ijab kabul dengan jejaka pilihan hati, mendapat restu kedua ibu bapa dan kenduri kawen diadakan serba sederhana. Alhamdulillah, lepas sebulan lebih kami menikah, saya rasakan perubahan pada diri saya. Kerap pening kepala, tak boleh bau bauan yang wangi (yang wangi semuanya jadi busuk..) huhu…Ditambah lagi dengan kurang selera makan. Berat saya drop 6 kg sepanjang trimester 1  (Dari 52 kg, tinggal 46 kg)

Semasa 7 minggu kehamilan, saya dan suami pergi ke Klinik Kesihatan Kulim untuk buka buku pink. Masa first time check up untuk buat buku pink tu, bacaan HB saya ok, 11.2. Alhmdulillah, HB ok masa trimester 1. Just nice, 11.0 lebih sikit sikit. Tapi, masuk trimester 2, HB start drop. Dari 11 lebih drop jadi 10 lebih dan seterusnya drop lagi sampai 9.6. Doktor suggest ambil pil iron sebanyak 6 biji sehari! Haa, banyak kan. Tapi HB tak naik jugak, lagi drop ada la. Stress betul. Dah la HB drop, iron tu jugak buatkan najis saya keras dan sembelit. Kena datang check HB setiap 2 minggu sekali pulak tu. Memang stress sangat dengan HB rendah ni.

Macam-macam dah saya cuba untuk naikkan HB, makan hati ayam, makan sayur bayam. Macam-macam lagi lah, tapi macam tuu jugak HB saya. Saya hanya consume vitamin yang Klinik Kesihatan bagi sahaja masa tu tanpa suplemen tambahan yang lain.

Masa Kandungan Mencecah 5 bulan Lebih, Kakak Ipar Suggest Untuk Cuba Vita-Lea Shaklee

Amazing! 2 minggu lepas consume Vita-Lea Shaklee, HB saya naik dari 9.6 ke 10.8. Dan sekali lagi ambil darah 2 minggu kemudian, HB saya naik ke paras normal, 11 ke atas. Ya Allah, syukur Alhamdulillah. Tak perlu dah berulang alik ke Klinik Kesihatan semata-mata untuk masalah HB rendah. Vita-Lea Shaklee sangat sangat serasi dengan saya. Inilah produk Shaklee pertama yang saya pernah cuba dan ianya sangat berkesan. Dan paling best dengan Vita-Lea Shaklee ni, saya dah tak sembelit dah lepas konsisten amalkan Vita-Lea setiap hari.

Lepas bersalinkan Firas Ammar pada 15.08.2012, saya decide untuk join Shaklee dan saya nak share kebaikan Set Hamil Shaklee dengan anda semua. Vita-Lea Shaklee is the best choice untuk mummy yang ada masalah HB rendah. Vita-Lea mengandungi 28 jenis nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan. Lengkap dengan zat besi (iron) yang sungguh komprehensif untuk ibu hamil.

HB Rendah Bahaya Kepada Ibu Hamil dan Baby Dalam Kandungan

  • Masalah kekurangan zat besi yang sangat serius sangat merbahaya dan boleh menyebabkan masalah kesihatan bukan sahaja kepada ibu, tetapi turut memberi kesan kepada bayi dalam kandungan. Ibu hamil yang mempunyai HB rendah mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat komplikasi semasa dan selepas bersalin.
  • Bayi juga boeh lahir tidak cukup bulan (pramatang).
  • Bayi lahir tak cukup berat.

Testimoni Vita-Lea Shaklee

Alhamdulillah saya dapat bantu salah seorang sahabat saya yang mengalami masalah HB rendah semasa hamil. Doktor bagi ‘iberet’ pun, still HB tak naik. Lepas consume Vita-Lea Shaklee 2 minggu secara konsisten, HB naik ke paras normal, 11 ke atas. Syukur sangat dapat bantu ibu hamil yang mempunyai masalah HB rendah ni. Tak perlu lagi ulang alik klinik kesihatan semata-mata untuk ambil darah.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Vita-Lea Shaklee Pilihan Terbaik Untuk Ibu Hamil

Sebotol Vita-Lea Shaklee ini mengandungi 120 biji yang berharga RM93.75 sahaja.

Sekiranya anda mengalami masalah HB rendah dan ingin berikhtiar dengan Vita-Lea Shaklee, hubungi saya Puan Asilah.

Saya akan bantu anda untuk urusan pembelian dan seterusnya mendapatkan konsultasi, tips dan cara pengambilan yang tepat daripada saya berdasarkan keadaan kesihatan anda.

********************************************************

Asilah Azmi (Trusted Shaklee Independent Distributor)

Call/SMS/Whatsapp : 013-5044372

www.wasap.my/60135044372

Penghantaran terus ke rumah anda menggunakan courier Poslaju/Skynet/GDex/CityLink atau COD di kawasan Kulim, Kedah.

**********************************************************

Disclaimer : Suplemen Shaklee bukan ubat. Ia memberikan nutrisi yang sebaiknya kepada tubuh badan untuk lebih sihat dan dapat menjalankan fungsi tubuh dengan lebih baik.

 

HB Rendah Semasa Hamil. Ini Pengalaman Saya!
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge