15 tahun suami saya menderita akibat menghidap penyakit asma, dan semakin lama asmanya semakin kronik. Tiada lagi aktiviti yang menguji ketangkasan dan stamina. Termasuklah beraktiviti bersama keluarga. Semuanya terpaksa dihadkan disebabkan sering diserang asma yang teruk dan kerap.

Bukan itu sahaja, suami saya terpaksa berulang alik ke hospital untuk mendapatkan rawatan nebulizer. Sebulan mahu 3 atau 4 kali. Asmanya sering menyerang pada waktu tengah malam dan terpaksa ke hospital. Dan yang paling membimbangkan, inhaler biru telah menjadi rakan baiknya sejak 5 tahun yang lepas.

Inhaler-Biru-Tidak-Lagi-Digunakan-Selepas-Amal-Set-Asma-Shaklee

Kisah yang dikongsikan di bawah ini adalah kisah benar suami saya yang telah disiarkan di Facebook Supermom Shaklee Story. Saya bersyukur, tiada lagi kisah ulang-alik ke hospital, inhaler tidak lagi sebagai rakan baik dan kini suami saya mampu beraktiviti lasak bersama keluarga tanpa rasa risau dan bimbang.

Sama-sama kita baca dan saling ingat-mengingati agar kita dapat beikan yang terbaik untuk insan kita yang tersayang.

Penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas

Assalamualaikum w.b.t & Salam sejahtera…

Saya Nurul Hidayah bt Zakaria, dan hari ni saya nak kongsikan kisah suami saya, Akmal bin Azmi, seorang penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas.. Dan asmanya diwarisi daripada keluarga. Berkahwin dengan seorang penghidap asma tegar, membuatkan saya tidak senang duduk apabila suami saya diserang asma.

Sejak awal perkahwinan kami, saya agak takut setiap kali asmanya menyerang. Suami saya tak boleh mengalami perubahan cuaca yang terlalu drastik (dari sejuk ke panas dan sebaliknya), berurusan dengan persekitaran yang berhabuk dan berdebu serta tidur dalam penghawa dingin terlalu lama. Kadang-kadang kalau silap makan pun, lelahnya boleh menyerang.

Asma sering menyerang ketika waktu malam

Lelahnya sering menyerang ketika waktu malam. Kadang-kadang pukul 3 pagi, nafas suami saya berbunyi. Memang sangat menakutkan. Dia saya perhatikan sangat susah untuk bernafas. Dan setiap nafas yang disedut, sangat pendek.

Dan di tengah malam tu juga, saya terpaksa drive ke hospital untuk dapatkan rawatan. Walaupun suami saya dibekalkan inhaler oleh doktor, namun ada kalanya lepas 3 kali pam inhaler pun tetap tak berkurang.

Hampir setahun dua juga saya berulang alik ke hospital membawa suami saya untuk ambil nebulizer. Boleh dikatakan hampir setiap bulan kami perlu ke hospital. Malah lelahnya semakin hari makin terul dan kerap. Tiada sebarang perubahan. Malah, kalau kami tak ke hospital, suami saya langsung tak boleh baring sebab terlalu sukar nak bernafas.

Akhirnya-Derita-Asma-Kronik-15-Tahun-Hilang-Dengan-Set-Asma-Shaklee

Isteri mana yang tak sayangkan suami sendiri kan? Dalam keadaan yang cukup merisaukan, saya tergerak hati untuk cuba berikan Shaklee kepada suami saya. Saya mula buat beberapa bacaan dan akhirnya saya memilih untuk konsisten dengan Omega Guard, Vitamin C, Vivix, Ostematrix & Coq Health. (Lihat gambar di atas untuk Set Asma)

Konsisten amalkan set asma

Setelah hampir 3 ke 5 bulan konsisten, saya mula perasan yang suami saya dah jarang pergi hospital untuk neb. Kalau tak dulu, dalam sebulan mesti kena ke hospital. Semakin lama suami saya konsisten, saya perhatikan hospital bukan lagi tempat lawatan kami.. Malah, bila lelah mula datang, dia hanya pam sekali dengan inhaler. Dan lelahnya berkurangan.

Saya sangat teruja.. Bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana memberikan peluang kepada kami untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat. Kini, saya lebih gembira bila suami saya dah jarang diserang asma. Saya juga tidak risau seperti dulu, bila suami saya lelah sampai susah nak bernafas. Dan kini, rasanya dalam setahun, baru sekali dua je suami saya perlu ke hospital untuk neb.

Semakin sihat dan asmanya datang sekali sekali dan tidak teruk seperti dahulu

Walaupun saya tahu, penyakit asma tidak boleh diubati, tetapi sekurang-kurangnya suami saya semakin sihat dan asmanya datang sekali sekali dan tidak teruk seperti dahulu. Syukur Alhamdulillah. Penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas telah mendapat kesihatan yang lebih baik sekarang.

Sekarang, saya konsisten berikan Omega Guard kepada anak-anak saya. Itulah salah satu usaha yang saya lakukan untuk mereka.. Semoga anak-anak saya bebas daripada asma. InsyaAllah..

Terima Kasih Shaklee.. Kami sayang Shaklee..

 

Ikhtiar Dengan Set Asma Shaklee

Sekiranya anda mengalami masalah yang sama seperti di atas dan ingin berikhtiar dengan Set Asma, hubungi saya Puan Nurul.

Saya akan bantu anda untuk urusan pembelian dan seterusnya mendapatkan konsultasi, tips dan cara pengambilan yang tepat daripada saya berdasarkan keadaan anda.

Anda boleh baca di sini tentang Khasiat Set Asma Shaklee dan Bagaimana Ia bertindak Membantu Kurangkan Asma Anda.

Bagi anda yang mempunyai suami, isteri, anak-anak ataupun ahli keluarga yang menghidap asma, ambillah langkah awal sebelum keadaan asma mereka menjadi lebih kronik. Walaupun penyakit asma adalah salah satu penyakit yang tidak dapat diubati. Namun, kita boleh berusaha untuk mengawalnya supaya tidak menyerang dengan kadar yang kerap.

Sayangilah insan yang berada di sekeliling anda dan hargailah mereka sementara mereka masih ada. Tidak salah kiranya kita menghadiahkan mereka dengan Set Asma Shaklee supaya kesihatan mereka lebih berkualiti dan dapat menjalankan aktiviti seharian mereka dengan lebih baik dan produktif.

********************************************************

Nurul (Shaklee Certified Product Trainer)

Call/SMS/Whatsapp : 019-6698505

www.wasap.my/60196698505

Penghantaran terus ke rumah anda menggunakan courier Poslaju/Skynet atau COD di kawasan Tangkak, Muar dan Jasin.

COD kawasan lain melalui wakil saya: Kulim, Ipoh, Taiping, Pantai Remis, Seri Manjung, Jalan Kebun, Shah Alam dan Johor Bahru.

**********************************************************

Anda juga boleh terus membuat belian Set Asma secara online melalui E-Sell Shaklee menggunakan kad kredit atau kad debit anda.

Anda masukkan kuantiti yang ingin dibeli dan masukkan maklumat anda untuk proses penghantaran. Mudah dan cepat.

Seterusnya pihak Shaklee HQ akan melakukan penghantaran ke destinasi anda (Seluruh Malaysia) menggunakan courier GDex atau CityLink.

Klik link di bawah, anda akan dihubungkan terus dengan website Shaklee.

Hubungi-Nurul-Untuk-Pembelian-Shaklee-0196698505

Disclaimer : Suplemen Shaklee bukan ubat. Ia memberikan nutrisi yang sebaiknya kepada tubuh badan untuk lebih sihat dan dapat menjalankan fungsi tubuh dengan lebih baik.

 

Akhirnya-Derita Asma Kronik 15 Tahun Hilang!
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge